Най-после! Арестуваха 60-годишен пловдивчанин, обрал над 30 жилища

Автор: Plovdiv Now 3397
Най-после! Арестуваха 60-годишен пловдивчанин, обрал над 30 жилища

Автор на поредица от кражби по домовете на хората е бил разкрит от служителите на реда в Пловдив. От началото на юни миналата година във Второ РУ са постъпили сигнали за отнети пари, ценности и различни вещи от 12 апартамента на територията, която полицейското управление обслужва.

Характерно за всички тези кражби е, че са извършени през незаключени входни врати в тъмната част на денонощието. За същия период над 20 идентични кражби от жилища са били регистрирани и в Първо РУ.

По случаите от полицията са образувани досъдебни производства и са предприети активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия под наблюдение на Районната прокуратура.

Най-сетне съвместното разследване е дало положителен резултат и се е стигнало до задържане на крадеца. Оказало се е, че той е 60-годишен пловдивчанин, а допълнителната справка е показала, че той е с регистрации в полицията и осъждан.

С постановление на наблюдаващия районен прокурор мъжът е приведен в ареста за срок до 72 часа. Работата по цялостното изясняване на  съпричастността му и към други подобни посегателства продължава.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина