Най-младият ни писател Иво Христов спешно се нуждае от помощ за животоспасяваща операция

Автор: Plovdiv Now 32089
Най-младият ни писател Иво Христов спешно се нуждае от помощ за животоспасяваща операция

Най-младият български писател Иво Христов спешно се нуждае от подкрепа за животоспасяваща операция. Въпреки цялата му сила, която много възрастни нямат, той има нужда от нас, за да може да продължи битката си с коварната болест и да излезе победител.

Иво е с невероятна сила на духа, винаги се усмихва и никога не се оплаква, а превръща борбата си за живот в литературни шедьоври. 

Последни данни за здравословното му състояние бяха публикувани в страницата му във фейсбук през месец декември 2020 година. През ноември момчето претърпява тежка операция. Предстоят му още четири операции.
 
По препоръка на лекуващия му лекар трябва да бъде извършена и протонотерапия в Русия, с цел облъчване на множеството малки тумори, залепени по нервите му, които не могат да бъдат премахнати с операция. Офертата, която родителите са получили от Русия е на стойност 1 182 946, 14 рубли.
 
Иво Христов е роден на 16.07.2001 г. в град Радомир, където учи и живее към днешна дата. Иво чува диагнозата „Неврофиброматоза – тип 2“, когато е 12-годишен и от този момент борбата му за живот започва, тъй като организмът му е склонен да образува доброкачествени тумори в централната нервна система. От 2014 г. той е претърпял множество операции, а след всяка от тях му се налага да прохожда отново. Днес Иво не само ходи, но и лети чрез разказите, които пише, въпреки прогнозите на докторите, които в началото му дават не повече от 2 седмици живот.
 
От две години Иво е подложен на лечение с лекарството „Авастин-400“, а причината за това е тумор в лявата ушна кухина. Операция за премахването му би довела до пълна загуба на слуха, тъй като вследствие на една от предните интервенции, Иво губи слуха на дясното си ухо. Лечението струва на семейството му по 1683 евро на месец.
 
Начини на дарение:
 
Дарителска банкова сметка:
 
BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов
 
Pay Pal: [email protected] - Иво Христов
 
или с дарителски SMS на 17777 - DMS IVCHO 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина