Най-добрите специалисти по репродуктивна медицина консултират безплатно в Пловдив

Автор: Добринка Димова 13508
Най-добрите специалисти по репродуктивна медицина консултират безплатно в Пловдив

Всеки шести човек по света среща трудности при зачеването на дете. В България двойките с репродуктивни проблеми са над 145 хиляди. Причините за ненастъпване на бременност от гледна точка на семейството са разпределени по равно – в една трета от случаите става дума за женски фактор, в една трета – за мъжки, а при една трета – за комбинация от причини и при двамата партньори.

На 8 юни от 11 ч. в хотел „Рамада Тримонциум“ Пловдив ще се състои 14-ото издание на Деня на репродуктивното здраве, който се организира ежегодно от сдружение "Зачатие" (неправителствена организация, обединяваща българските семейства с репродуктивни проблеми) в различни градове в страната. Събитието е с подкрепата на Община Пловдив и Център за асистирана репродукция.

Мотото на тазгодишния форум е "С поглед към теб", а всеки желаещ може да го посети безплатно. Основна тема на информационната сесия е "Пациентът в центъра на репродуктивната медицина - профилактика, превенция, безопасност". Участие са потвърдили 12 от най-големите клиники по репродуктивна медицина в страната. В информационната сесия техни специалисти ще коментират необходимостта от навременна профилактика и превенция на репродуктивните заболявания, ще поставят в центъра на вниманието грижата за здравето на пациентите по време на лечението на стерилитет, ще представят авангардните методи и постижения в асистираната репродукция.

Експо-алеята на клиниките ще даде възможност на посетителите да общуват пряко с най-известните специалисти от цялата страна, да получат безплатни консултации по своите проблеми, да разберат какви са условията и възможностите за лечение, предлагани от различните клиники.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение "Зачатие" ваучери за финансово подпомагане на лечение на стойност 500 лв. всеки, като получателите ще бъдат изтеглени с жребий при закриването на събитието.

„Денят на репродуктивното здраве е уникална възможност за всички, които се борят за дете, да се запознаят с новостите в репродуктивната медицина и лечението на стерилитета, с работата на държавния фонд за асистирана репродукция, както и да зададат на специалистите въпросите, които ги вълнуват. На тези срещи хората с репродуктивни проблеми могат да споделят опит помежду си, да получат подкрепа от други хора в същото положение, да почувстват приятелско отношение и да разберат, че не са сами в тази трудна борба”, обясняват организаторите от сдружение "Зачатие".

Програма за Деня на репродуктивното здраве


8 юни 2019 г.

Зала "Проф. арх. Йолов"
хотел "Рамада" Пловдив

10:30 – 11:00 - Регистрация на посетители

11:00 - 11:45 - Официално откриване на Деня на Репродуктивното здраве 2019 "С поглед към теб"

11:45 - 15:00 - Информационна сесия  „Пациентът в центъра на репродуктивната медицина - профилактика, превенция, безопасност”

15:10 –16:30 - Откриване на Експо-алея "С поглед към теб" на ин витро клиниките в България  и безплатни консултации със специалистите по репродуктивна медицина в Деня на репродуктивното здраве

16:30 - Закриване на Деня на репродуктивното здраве

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина