Награждават победителите в конкурса за поезия „Добромир Тонев“ в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4426
Награждават победителите в конкурса за поезия „Добромир Тонев“ в Пловдив

Наближава церемонията по награждаването на победителите в Х-ти Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст.

Домакини са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ИК „Жанет – 45“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и БНТ 2.

Събитието е на 10 октомври 2020 г., събота, от 18:00 часа, в културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.

Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ е учреден през 2011 година от група приятели на поета по повод 10 години от неговата кончина. В инициативния комитет влизат проф. Огнян Сапарев, Тони Симидчиева, поетите София Несторова и Тодор Чонов, писателите Йордан Велчев, Стефан Бонев и Здравко Гълъбов, както и поетесата Станислава Станоева като представител на Поетическа академия „Добромир Тонев“. Почетни членове на конкурса са Людмила Църцева, майката на поета Пенка Тонева, дъщеря му Павлина Тодорова и неговата внучка.

Паралелно със създаването на конкурса, беше направена и страница на Добромир Тонев във Фейсбук, която обедини на едно място всички приятели и почитатели на творчеството на Големия Добри.

Първите две години Националният конкурс за поезия „Добромир Тонев“ се организира и провежда през март, когато се почита смъртта на поета. От 2013 година конкурсът вече се организира и провежда в навечерието на 15 октомври, когато е рождената му дата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина