Наградиха победителите в конкурса за най-добро съчетание на „Вино и храна“

Автор: Plovdiv Now 6416
Наградиха победителите в конкурса за най-добро съчетание на „Вино и храна“

В първия ден на Дефиле „Вино и гурме“, чието четвърто издание започна днес в Стария град на Пловдив, се проведе традиционния КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРО СЪЧЕТАНИЕ НА „ВИНО И ХРАНА“. След оспорвана надпревара бяха отличени: едно 1-во място, 2 – втори и три 3-ти. Разбира се имаше и много специални награди и такива, на взискателната публика.

Вижте победителите тази година:

 1 място – ресторант „Атлас“ за:

- „Супа морски дарове“ с вино „Совиньон блан – 2017“ Chateau Copsa

- „Салата с Бурата“ с вино „Розе Рубин - 2017“ Enotheka Bendida

- „Телешки бузи“ с вино „Страдивариус руж – 2014“ Chateau Copsa

2 място – Ресторант „Щастливци под тепето“ за:

- „Брускета със сьомга „Гравлайт“ с вино „Врачански мискет -2017“ ВИ Старо Оряхово

2 място – ресторант „Райя“ за:

- „Телешко бон филе“ заедно с вино“ Мелник обсешън – 2008“ ВИ „Кьосев"

- „Тартар Сьмга“ с вино розе „Каберне Фран широка мелнишка лоза“ ВИ Кьосев

3 място – ресторант „Хемингуей“ – Chef Chakarov за:

- „Телешко бон филе“ с вино „Каберне совиньон – 2014“ ВИ Афузов

- Крекер „Каба Гайда сирене“ с Малина и Мерло – 2017“ Trastena Wines

3 място – ресторант „Филипополис“ за:

- „Пушено телешко филе“ с вино „Мерло .- 2016“ Todoroff Wine Cellar

3 място – „Селски мезета Бояджиеви“ за:

- „Яйчен мус“ и „Тарама хайвер“ заедно с вино „ Ркацители – 2017“ STEMA Starosel Wine Cellar

Специалната награда на комисията за БЕБА Макаронс за:

- френски сладки - Макарони

 Дефиле „Вино и гурме“  се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив, в  сътрудничество  с ОИ „Старинен Пловдив”, Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирми и други.  

Вижте картата с локациите, които можете да посетите и във втория ден на дефилето – 6 май!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина