Над 80% станаха родителите, които искат детските градини в Пловдив да отворят

Автор: Plovdiv Now 4108
Над 80% станаха родителите, които искат детските градини в Пловдив да отворят

Над 80% станаха родителите на децата в предучилищна възраст, които искат детските градини да отворят врати възможно най-скоро. Това показва към момента анкетата, която Община Пловдив пусна по инициатива на ресорния заместник-кмет Стефан Стоянов.  Въпросникът е изпратен на имейл адресите, на които са записани децата им в електронната система на Община Пловдив. Проучването ще бъде обобщено и предоставено на Министерството на образованието.

Над 60% от родителите споделят, че отварянето на детските градини е пряко свързано със завръщането им на работа. Две трети от анкетираните искат градините да се отворят в близките четири седмици.

Анкетата е анонимна, като в нея има няколко въпроса: Има ли необходимост от отваряне на детските градини? Ако отговорът е "да", от кога да започнат работа с деца? Зависи ли връщането ви на работа от отварянето на детските градини? Ако започнат работа детските градини, Вашето дете ще посещава ли детска градина? Ако отговорът е „Да“, към кой момент ще посещава? Дали от края на май, началото на м. юни или м. септември. През летните месеци /юли и август/ще ползвате ли услугите на детските градини?

Участниците в анкетата трябва да посочат и кое детско заведение посещават децата им. Отговори ще се събират до 14 май, а след това ще се направи и анализ дали е необходимо отварянето на градините и как ще стане то.

Работата всички учебни заведения беше преустановено по решение на Националния оперативен щаб още началото на извънредното положение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина