Над 60 000 лични документи подновени в Пловдивско от началото на годината

Автор: Plovdiv Now 4573
Над 60 000 лични документи подновени в Пловдивско от началото на годината

24 983 лични карти, 21 069 паспорта и 14 397 свидетелства за управление на МПС, валидността на които изтича през настоящата година, са подменени от началото на 2020 г. в Пловдивска област.

6 907 лични карти, 5 264 паспорта и 5 330 СУМПС са подновили служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пловдив през месец март и периода на въведеното извънредно положение в страната. Звената на сектора работят в нормален режим, но при въведени строги противоепидемични мерки.

От ОДМВР-Пловдив припомнят, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., бе удължен с 6 месеца. В посочения срок на удължаване тези документи ще са валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България, но не и в чужбина.

Ако имат неотложна нужда да сменят личните си документи, е необходимо гражданите да спазват задължително противоепидемичните мерки и да влизат в помещенията на службите „Български документи за самоличност“ само по един. Желаещите за подмяна могат да подават и заявление онлайн, ако имат квалифициран електронен подпис.

До края на годината остава да бъдат подменени още около 70 хиляди лични карти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина