Над 34 000 лева глоби са събрани в Пловдивско за замърсяване на околната среда

Автор: Plovdiv Now 3924
Над 34 000 лева глоби са събрани в Пловдивско за замърсяване на околната среда

Регионалната инспекция по околната среда и водите е извършила през март общо 232 проверки на 212 обекта, като от тях 115 планови и 117 извънредни. В рамките на проведения контрол са дадени 89 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Екоекспертите  са проверявали за наличие на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в речните легла и прилежащи територии  в общините Асеновград, Садово, Кричим, Перущица, Сопот, Брезово, Марица и Хисаря. Констатирани са замърсявания с отпадъци в речни легла и прилежащи територии, за които ще бъдат предприети административно-наказателни мерки в общините Асеновград и Сопот.

В резултат от контролната дейност на РИОСВ - Пловдив  не се  установи незаконна търговия със защитени видове растения и животни в нарушение на  Закона за биологичното разнообразие.

Издадени през март са 10 наказателни постановления с общ размер на 22 000 лв. за неизпълнение на предписания, нерегламентирано изгаряне на отпадъци, неподдържане качеството на заустваната в повърхностен воден обект отпадъчна вода от производствената дейност.

Общо събраните суми от РИОСВ по наложени глоби и санкции са близо 34 200 лв.

50 сигнала на „зелен“ телефон и 11 писмени жалби са постъпили през изминалия месец. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина