Наближава големият конкурс “Орфееви таланти“ в Пловдив, записването тече

Автор: Plovdiv Now 13535
Наближава големият конкурс “Орфееви таланти“ в Пловдив, записването тече

Месец февруари е в разгара си и наближава времето за Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, който ще се проведе в Пловдив от 13 до 15 март.

Конкурсът се посещава всяка година от повече от 5000 участници – деца, ученици, студенти, самодейци и професионални изпълнители в сферата на българския фолклор. Участниците, които мерят сили едновременно в 7 зали, в рамките на 3 дни, са буквално от цяла България.

Най-активни са учениците, особено след като конкурсът стана част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Малчугани от над 50 детски градини в страната се състезават в най-малките възрастови групи, а стотици читалища, школи, центрове за професионално и личностно развитие демонстрират постиженията на преподаватели, самодейци и ученици, както и регионалните специфики на облстта в която са локализирани.

Тази година "Орфееви таланти" ще се проведе в Аудиторния комплекс на Медицински университет – Пловдив, АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ – град Пловдив и зала „Строител“. Организаторите на мащабния форум са сдружение „Български национален младежки фолклорен съюз“ и АМТИИ „проф. Асен Диамандиев".

Конкурсът се журира от общо 23 души, като повече от половината от тях са хабилитирани преподаватели в направления музикално-танцовото изкуство и теория на музиката.

Ето каква е програмата за изданието през 2020 година:

13 март – 18:00 часа – официално отркиване в залата на Ректората на АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“;

14 и 15 март – целодневна конкурсна програма, а от 19:30 часа и двата дни ще завършват с концерт на лауреатите, който ще се състои в зала „Строител“ (вход свободен).

Заявки за участие се приемат до 25.02.2020 година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина