На добър час, абитуриенти! Забавлявайте се от сърце!

Автор: Парашкева Иванова 5237
На добър час, абитуриенти! Забавлявайте се от сърце!

Сезонът на баловете започна!  Десетки абитуриенти ще минат по червения килим на път към бъдещето си. Ще броят, ще се целуват, ще напиват като за последно.  Други хора отстрани ще ги обсъждат, хвалят, ругаят, ще им напомнят какво ги чака тепърва.

Някои от децата ще помнят този ден винаги, други ще го забравят след седмица, а трети просто няма да искат да си го спомнят.  Та нима всеки от вас не е бил на тяхното място?  Нима не сте вършили глупости, за които години по-късно нямате разумно обяснение? 

Не забравяйте, че вие също  сте там, броили сте до 12 и рано сутринта с изранени  от новите обувки крака, сте катерили Бунарджика.  Когато обсъждате смелите решения за тоалет на някои момичета, не забравяйте как скъсахте своите снимки от бала.  

Не забравяйте, че това са вашите деца – такива, каквито вие сте ги създали. Всеки от тях е различен, всеки носи в себе си мечтата за добро и смислено бъдеще.  Подайте им ръка и им помогнете да пораснат.

Всеки има право на грешки. Вкусът се възпитава,  мотивацията се изгражда.  Вместо да морализаторствате , им дайте добър пример.  Насърчете ги и подкрепете ТЕХНИЯ избор.  И не поствайте във Фейсбук тъпите снимки  на полуголи блондинки отпреди десет години !

Времената се променят! Децата също!  Бъдещето е тяхно. Време е да го приемете.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина