Музиканти от 3 континента пристигат в Пловдив за концерт на 8 рояла

Автор: Plovdiv Now 4728
Музиканти от 3 континента пристигат в Пловдив за концерт на 8 рояла

Маестро Байнов и част от неговата звездна формация пристигнаха преди броени часове в България. С 3 различни полета, от 3 континента в странати ни вече са музиканти от Корея, Канада, Италия и Германия и всички те вече пътуват към Пловдив, където още от утре започват съвместните им репетиции за концерт на 8 рояла.

Първият концерт започва именно в града Европейска столица на културата на 16 ноември, следват София на 18, Велико Тръново - 21 и Варна на 23 ноември.

Роялите  пристигат в България днес и утре със специални камиони, оборудвани за превоз на тези инструменти, в които се поддържа специална температура, която роялите изискват.

Домакин на събитието в Пловдив е зала С. И. Л. А., където концертът ще се осъществи с 360 градуса видимост. Диригент на уникалното събитие е Маестро Паликаров. За първи път в България ще бъде изпълнена Рапсодия в синьо на Гершуин на няколко рояла по транскрипция на професор Байнов.

Луиджи Казели е професор  в Академията в Болоня. Мери Уу е професор  в Хонг- Конг (Chinese University). Зузана Суханова е Магистър Доктор в Братислава.  Всички останали музиканти  са доценти по пиано в академии, консерватории и  университети в своите държави.

Билетите са в продажба на еventim.bg и на касата пред Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина