Музика и танци от Армения ще се вихрят под чадърите в Капана

Автор: Plovdiv Now 3867
Музика и танци от Армения ще се вихрят под чадърите в Капана

На 17 септември 2020 г. от 19:30  пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се  насладят на дух, традиция и звучене от Армения на едно от най-емблематичните мяста за подобен род събития, естествено Капана в Пловдив – квалталът на творческите индустрии.

Вокална формация SIRUN / ՍԻՐՈւՆ Сирун е основана 2015г. в Пловдив. С богат репертоар, стъпил върху традиционната арменска народна музика, както и на съвременната такава. Името на формацията се превежда "Любим- Обичан" и вече 5 години радва с изпълненията си както арменската публика, така и сцените из цяла България.

Арменски танцов състав "Ереван" е основан преди 5 години . Инициатор за това е дългогодишната учителка по арменски език- госпожа Вартанян. Художествен ръководител е Инеса Тоноян-Георгиева. В репертоара са залегнали най-вече арменските танци от различните фолклорни части на Армения, както и руски и гръцки танци.

Локацията е под чадърите на ул. "Абаджийска"  до Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, а началото е в  19:30ч

Събитието е част от "Лято в Капана", което се провежда с любезната подкрепа на Община Пловдив. Организатори са SIRUN / ՍԻՐՈւՆ Сирун, Whisky bar Sandak \ СандъкЪ и Библиотеката за Идеи и Събития.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина