Мусата с тиквички и сирене - ще си оближете пръстите
Мусата с тиквички и сирене - ще си оближете пръстите

Предлагаме ви рецепта за мусака с тиквички и сирене - лятно и леко ястие, което ще ви накара да си оближете пръстите.
Продукти:
тиквички - 4 бр.
лук - 2 бр.
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 250 г
сирене - 200 г
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
сол - на вкус
черен пипер - 2 щипки
магданоз
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и нарязват на кръгчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно.
Загрява се олиото и задушаваме лука и тиквичките и оставяме да изстинат. Поръсват се с малко сол и черен пипер.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене, нарязан ситно магданоз и накрая брашното с бакпулвера.
Разбърква се добре на гладка смес. Смесват се с задушените тиквички и лук, прехвърлят се в подходяща намазнена с олио тава.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до зачервяване.