МУ-Пловдив затвърди първенството си в рейтинговата класация на университетите

Автор: Plovdiv Now 3872
МУ-Пловдив затвърди първенството си в рейтинговата класация на университетите

Няколко висши учебнии заведения в Пловдив са най-добри в професионално направление според Рейтинговата система на университетите за 2020 година.

Медицинският университет затвърди титлата си и за трета поредна година е на първо място в направление "Медицина" в цялата страна. На второ място са „Фармация“ и „Обществено здраве“, а на трето се нареждат „Стоматология“ и „Здравни грижи“.В челната тройка влизат и медицинските университети в София и Варна.

Аграрният университет пък е лидер в две професионални направления  – “Растителна защита” и “Растениевъдство”. Второ място печели при „Животновъдство“ и четвърто място в “Туризъм”.

ПУ "Паисий Хилендарски" е на второ място при специалностите „Педагогика“, “Физически науки” и „Химически науки“, както и на трето в  „Биологически науки“, „Математика“, „Психология“, „Право“, и „Социални дейности“.

УХТ и АМТИИ заемат две първи места. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" печели първенството в направление "Теория на изкустрово" и второ място в "Музикално и танцово изкуство", както и в педагогическото образование. Университетът по хранителни технологии взима първо място за специалност „Хранителни технологии" и второ място в „Енергетика“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина