Как да се използва културата за създаване на успешен бизнес, обсъждат на конференция в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3254
Как да се използва културата за създаване на успешен бизнес, обсъждат на конференция в Пловдив

Между 11-13 октомври Пловдив ще бъде домакин на международната конференция ‘Business Meets Culture”, която е част от ежегодната национална конвенция на младежката неправителствена организация JCI Bulgaria.

Тридневното събитие ще се проведе в „Европейската столица на културата“ за 2019 година град Пловдив, с цел да представи пресечната точка между културата и бизнеса.

Как културата влияе положително на бизнеса и как може културата да бъде използвана за създаване и развитие на успешен бизнес. Участниците ще имат възможност да почерпят опит от успешни предприемачи и лектори с международен опит в различни области. В същото време посетителите ще могат да се докоснат до духа на древния и изпълнен с енергия български град Пловдив, ставайки част от събитията на „Европейска столица на културата“.

3-дневната конференция ще събере на едно място лектори и присъстващи от България и Европа, включващи се в интересни лекции и интерактивни работилници, давайки ценни съвети и споделяйки практически опит в развитието на културни и бизнес проекти.

Junior Chamber International (JCI) е международна неправителствена организация, обединяваща млади, амбициозни и активни хора от цял свят. Тя е създадена през 1944 г. в щата Мисури (САЩ) и има представителства в над 120 държави.

JCI е своеобразна школа, която превръща членовете си в професионалисти, успешни предприемачи и дейни лидери. В нея членуват единствено хора с идеи, за които „креативност“ и „изобретателност“ не са просто думи. На международно ниво организацията може да се похвали с една изключително богата палитра от успешни млади хора, мениджъри, лидери и предприемачи в различни области.

JCI е организация на млади и активни хора на възраст между 18 и 40 години, инвестиращи в бъдещето на нашия свят.

JCI Bulgaria e създадена през 2011 година и в момента има активни 4 локални секции: в София, Пловдив, Варна и Плевен. Организацията оперира в няколко области на дейност – бизнес инициативи, социални дейности, международни проекти и благотворителни каузи.

Локалната секция на JCI Bulgaria в град Пловдив стартира работа през началото на 2011 година. Ентусиастите там се заемат с проект под името „Кутия на талантите“. Проектът е много добре разписан и привлича за партньор Telerik в град София.

От края на 2013 година JCI Plovdiv активно организира много събития и различни инициативи в града под тепетата. До момента има проведени пет безплатни семинара по предприемачество с име „Първи стъпки в бизнеса“, няколко събития за създаване на Бизнес Контакти – JCI BNE Plovdiv, множество издания на формата Езиково кафе (Language Cafe) и редица JCI Open Days, които дават насоки и разяснения за възможностите на организацията и бъдещите й членове.

JCI Plovdiv участва и в съвместни проекти с други младежки организация, които оперират на локално ниво, като двудневния форум „Be a Leader“ (съвместно AIESEC Plovdiv), както и благотворителната спортна инициатива „Детско здраве“ съвместно със сдружение „Младежки глас“ – Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина