MOVE Week завладява пловдивски паркове с трасе от бамбукови пръчки, работилници и гарантирана забава

Автор: Plovdiv Now 4370
MOVE Week завладява пловдивски паркове с трасе от бамбукови пръчки, работилници и гарантирана забава

Най-голямото ежегодно събитие за физическа активност в Пловдив ще сe проведе отново в последната седмица на май – от 27-ми май до 2 юни.
Пловдив е един от първите градове включили се в MOVE Week и до днес, организацията на събитието през 2012 е пример за добра практика споделяна в повече от 30 страни в Европейския съюз и извън него.

През 2019-та екипът на „БГ Бъди активен“ отново се цели високо, като в това издание ще се опита да го направи по различен начин, насочен към устойчивостта.
MOVE Week Пловдив ще бъде първото събитие, което ще се стреми да докосне максимално близо до zero-waste философията на събития с нулев отпадък. По време на всяко събитие от програмата ще бъдат поставени контейнери за разделно събиране, а доброволците на платформата ще разясняват на посетителите как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци.
Най-вълнуващата част от програмата обаче е вдъхновена от Бразилия! По време на активната седмица специално изработено трасе от рециклирани материали ще обиколи няколко парка в Пловдив и ще забавлява децата като ги провокира да се раздвижат преминавайки през него. Трасето е изработено от бамбукови пръчки, стари дрехи, хартиени и пластмасови отпадъци, кашони и туби от вода.
През цялата седмица във всеки един парк в града, част от програмата, ще се проведат различни уъркшопи на тема „зелено мислене“, reuse и recycle. Малки и големи ще могат да вземат участие в различни работилнички и да вдъхнат нов живот на стари предмети, да посадят семена и да си отгледат растение, да създадат красиви нови предмети, бижута и играчки от ненужни вещи.
С обединяването на усилията на MOVE Week и „Аз, Ти, Пловдив!“ цели да мотивира хората да преосмислят своето място в града и да променят себе си чрез отговорно поведение към средата около тях.
Да направим Пловдив по-чист град, като създадем устойчива култура за отговорно поведение към средата, в която живеем!
MOVE Week Пловдив 2019 е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата и се осъществява в партньорство с Фондация Пловдив 2019.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина