Мощни американски автомобили превзеха булевард в Тракия, показаха редица демонстрации

Автор: Plovdiv Now   494
Мощни американски автомобили превзеха булевард в Тракия, показаха редица демонстрации

Рев на двигатели, мощни американски автомобили и редица демонстрации за деца и възрастни, събраха стотици пловдивчани в ЖР “Тракия”, предаде репортер на TrraficNews.

Точно в 10:00 часа полицията ограничи движението по западното платно на бул. „Освобождение“, от кръстовището с ул. „Княз Борис I “ до кръстовището с ул. „Бранислав Велешки“, и по бул. „Освобождение“ източното платно от кръстовището с ул. ,,Бранислав Велешки до ул. „Шипка“ в квартала. Това се случи във връзка с провеждане на събитието по случай  Европейския ден без загинали на пътя.

Днес организаторите - членове на любителската фейсбук група  „American cars and coffee Plovdiv” и район „Тракия”, ще покажат как да бъдем отговорни на пътя.

Събитието стартира след реч на кмета на ЖР “Тракия” и представител на “American cars and coffee Plovdiv”. Георги Гатев поздрави всички по случай 116 години от обявяването на Независимостта на България. Той благодари на всички, които са помогнали събитието да бъде факт.

“Време е да се каже край и НЕ на войната по пътищата. Нашият призив към вас с това мероприятие е да ви покажем, че хората с мощни автомобили спазват правилата за движение по пътищата. Всички ставаме свидетели на неправилно шофиране и тук е моментът ние всички заедно да прекратим порочните практики”, заяви кметът на Тракия.

Той отбеляза, че в 50-годишната история на Тракия, това е най-мащабното събитие свързано с автомобили, което се случва на тази територия.

Връчени бяха и две грамоти на “American cars and coffee Plovdiv” от областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева.

Бяха показани редица демонстрации с американските возила, като ще се обясни, че шофирането на мощни автомобили не изключва отговорност и разум зад волана. В тях се включиха и СБА (Съюз на българските автомобилисти).

Шофьори показаха спиране на автомобил от 50 км/ч  до 0 км/ч , от 30 км/ч  до 0 км/ч    и от 70 км/ч  до 0 км/ч . То има за цел да покаже нагледно защо не трябва да се превишава скоростта по пътищата. Това бе демонстрирано от три автомобила, които в цветовете на националното знаме на България.

На съществуващата светофарна уредба бе проведен урок от полицаи за децата. То имаше за цел са обясни правилно пременяване през пешеходна пътека, също така ще се представи ролята на полицията, пожарната и спешна помощ при пътния контрол. В тази връзка всеки един присъстваш имаше възможност да се запознае и със специализирани автомобили- патрулка, линейка и пожарна кола. Всички присъстващи се събраха на паркинга пред магазин „Кауфланд” , където има разположени шатри на различни организации и участници посветени на различни направления на пътната безопасност. Там бе проведена и томбола, в която се изтеглиха няколко присъстващи, които имаха възможност да се повозят на мощен автомобил, но разбира се разумно. Всеки от присъстващите може да чуе инструктаж за поставяне на детско столче в автомобил и предпазен колан.

Предвидено е и място,на което се поставят специални очила, стимулиращи замаяност след употреба на алкохол. Така може да усетиш всъщност колко опасно в да се шофира в това състояние. В края на събитието, след конкурс ще бъде избрана най-силна аудио уредба, най-шумна кола, най-красив съвременен автомобил и най-красив ретро автомобил.

Забележителните автомобили бяха подредени за разглеждане, а шофьорите показаха на зрителите как се шофира с несравнима страст. 

Мероприятието ще се проведе до 15:00 часа на бул. „Освобождение” между ул. „Княз Борис I” и ул. „Шипка”, а движението ще бъде ограничено до 12:00 часа.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина