Морковена торта - диетична, но много вкусна

Автор: Plovdiv Now 9006
Морковена торта - диетична, но много вкусна

Предлагаме ви рецепта за морковена торта - диетична, но много вкусна.

Продукти:

ЗА ОСНОВАТА

ябълки - 2 - 3

овесени ядки - 200 г

сушени плодове - 150 г по избор

банани - 2 бр.

ванилия - 1 бр.

ЗА КРЕМА

моркови - 1 кг

вода - 1 л.

царевично нишесте - 100 г

масло - 100 г

захар - 100 г

индийско орехче - щипка

желатин - 1 бр.

ЗА ГАРНИРАНЕ

ядки - смлени или смлени сушени плодове

Приготвяне:

Овесените ядки се смилат в блендер. Ябълките се обелват, почистват се от семките и се настъргват на едро ренде. Бананите се намачкват. Сушените плодове се нарязват на не много едри парчета - стафиди/червена боровинка - можете да сложите и цели.

Всички съставки за основата се смесват и се объркват добре. Ако е прекалено рядка сместа, добавете още малко овесени ядки или сушени плодове. Текстурата трябва да е мека, но плътна.

Подгответе тавичка (ок. 24 см) с падащ борд, застелете с хартия за печене. Разпределете основата за тортата, като оформите и борд. Приберете в хладилник.

Желатинът се слага в малко вода и се оставя да набъбне. Процедирайте с него както е описано на опаковката.

Морковите се сваряват в 1 л. вода - варят се до пълното абсорбиране на водата. Пасират се, добавят се нишестето, маслото, захарта и индийското орехче - пасира се още веднъж. Прибавете желатина и разбъркайте.

Изсипете крема върху основата и отново приберете в хладилника. Оставете да стегне една нощ. По желание, можете да украсите със смлени ядки, по Ваш вкус или ситно нарязани сушени плодове.

Забележка: Ако желаете да е по-стегнат крема, можете да сложите 2 желатина.

Рецепта - Елена Стойчовска

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина