Момчето, което преби и остави без далак свой съученик от Френската в Пловдив, получи присъда

Автор: Ива Модова 5776
Момчето, което преби и остави без далак свой съученик от Френската в Пловдив, получи присъда

Младежът, пребил свой съученик във Френската гимназия в Пловдив, получи присъда. Районният съд под тепетата призна подсъдимия Любомир Младенов за виновен  за това, че е причинил тежка телесна повреда, в резултат на която Веселин Лапков е изгубил далака си.

Магистратите осъдиха  Любомир на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година,  като отложи изпълнението на така наложеното наказание за срок от 2 години, считано от влизане в сила на присъдата.

На основание чл. 67 ал. 3 от НК съдът постанови през изпитателния срок на така наложеното наказание лишаване от свобода пробационна мярка – включване в програма за обществено въздействие „Овладяване на гнева“.

Съдът осъди подсъдимия Любомир  да заплати по сметка на ОД на МВР  Пловдив направените в досъдебното производство в размер на 825,24 лева, както и да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Пловдив направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 4280,80 лева.

Припомняме, че инцидентът е станал през 2017 година в пловдивска гимназия. Две момчета, които били приятели и съученици в 10 клас, започнали да се закачат един друг. Къде на шега, къде на сериозно единият тийнейджър забил шамар на другаря си. Шокиран от действията на приятеля си, последният не му останал длъжен и го ударил с юмрук под ребрата.

Момчето изпитало силни болки. Потърсило помощ при медицинската сестра в училището. Тя го изпратила в болница.

В лечебното заведение се оказало, че хлапето е с тежки наранявания и се налага да му бъде извършена операция. На същия му бил премахнат далака.

Причина за боя било лазерно фенерче, с което едното момче светило.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина