Моловете отвориха, но пловдивчани не се втурнаха през глава към тях

Автор: Ива Модова 5336
Моловете отвориха, но пловдивчани не се втурнаха през глава към тях

Два месеца след въвеждане на ограничителните мерки в страната днес моловете в Пловдив отвориха врати. Репортерска проверка показа обаче, че в първия им работен ден търговските центрове останаха пусти. 

Противно на очакванията шопинг маниаците не се втурнаха през глава към големите търговски центрове. И ако през зимните месеци едва се намираха места по паркингите, то днес да оставиш колата си до най-близкия вход е по-лесно от всякога.

В МОЛ „Марково тепе” няма наематели, които са се отказали. Има обаче обекти, които все още не са отворили врати. Трети пък тепърва се зареждат и персоналът се грижи за стоката и хигиената. Заведенията, разбира се, останаха затворени. В луксозните магазини клиентите се брояха на пръсти. В по-масовите вериги посетителите бяха повече. Световните брандове за всекидневна мода вече са обявили намаления. 

Мерките се съблюдаваха от охранители, а за реда бяха поставени табели и надписи. Ескалаторите се движат в една поска, а чистачки стриктно бършат парапетите им с дезинфектанти.

Сериозни мерки за сигурност са предприети и в МОЛ "Пловдив". Запалените шопинг маниаци не пропуснаха да посетят търговския център още в първия ден щом отвори врати. Стрелки обозначават как да се движи потокът от хора, а забележка се прави на всеки от посетителите, който реши да не го спазва. В много от магазините пробните са редуцирани. Те са разпределени през една. На касите са разграфени дистанциите, позиционирани са дезинфектанти. Служители и охранители се грижат и за допустимия брой клиенти в магазина.

Някои от магазините в МОЛ "Пловдив" така и не отвориха врати, като не е ясно дали става въпрос за фалит или все още не са заредили новите си колекции и се очаква да заработят с няколко дни закъснение.

Тийнейджърите пък предпочетоха МОЛ "Плаза". И трите етажа на търговския център работеха, а в голяма част от магазините бяха обявени апетитни намаления. Младежи излизаха с по една или две торби от известните брандове. Служители се грижат за дезинфекция на обектите, а социална дистанция от поне три стъпала е задължителна, ако ползвате ескалаторите. Подобно на хранителните магазини и в МОЛ-а се спазва дистанция на касите, а меренето на аксесоари, като шапки например, не е позволено.

В същото време на Главната кипеше живот. Пловдивчани отново предпочетоха слънчевите разходки в центъра и айляка по заведенията.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина