„Модър-Царевец” и пробивът под Водната палата - приоритети през 2020

Автор: Благовест Андонов 16281
„Модър-Царевец” и пробивът под Водната палата - приоритети през 2020

„Модър-Царевец” и пробивът под Водната палата, това ще са два от приоритетните проекти през 2020-а година заяви кметът Здравко Димитров.  За първия обект Зико бе прекратил обществената поръчка, като заяви, че процедурата ще бъде съвсем друга.

Причината е , че вече има готов проект, който уж старата власт не можела да намери.

„Този проект бе направен още, докато бях районен кмет. Ако е необходимо ще се направят нужните корекции”, обясни Димитров. Той допълни, че скоро ще станат ясни и параметрите в бюджета, както и колко финансиране ще бъде отделено в него за важния пловдивски проект.

Друг проект, който ще бъде изкаран от фризера е за пробива под Водната палата. Той ще бъде свързан с бъдещето и на пространството върху бившия терен на ТЕЛК на ул. „4 януари”. Днес стана ясно, че проектът за многоетажен паркинг там ще бъде временно замразен и след обществено обсъждане ще се реши как да се направи и дали да се направи.

Ако остане там паркинг, то ще бъде с вход от „Цар Борис III Обединител”. С проекта на Водната палата идеята е да се направи и зелен пояс покрай Хуманитарната гимназия, а улица „4 януари” да стане пешеходна.  

Проектът за пробив под Водната палата е на стойност около 5 млн. лева. Той включва подземно преминаване  по „Марица – Юг” . Предишната администрация замрази проекта, защото ефектът от него се очаква да е по-малък, предвид   голямата инвестиция.  Не се знае и откъде ще се търси финансиране за този проект.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина