Много почерпен шофьор хванаха в Марково, тийнейджър в Пловдив кара без книжка

Автор: Plovdiv Now 5005
Много почерпен шофьор хванаха в Марково, тийнейджър в Пловдив кара без книжка

Двама нарушители на пътя е хванала полицията през последното денонощие.

58-годишен пловдивчанин е задържан в ареста на Първо РУ заради шофиране след употреба на алкохол. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил Тойота, когато е спрян за проверка в село Марково. Тестът е отчел 3,20 промила. Срещу нарушителя е започнато досъдебно производство. 

В ареста на Шесто РУ пък е задържан 17-годишен младеж, също от Пловдив, който се е опитал да осуети полицейска проверка. Той е бил зад волана на Нисан, когато вчера след полунощ униформени са се опитали да го спрат на булевард «Шести септември».

Първоначално момчето е намалило скоростта, но после рязко увеличило и продължило движението си по булеварда. Полицаите тръгнали да го преследват с подадени светлиннии и звукови сигнали, но водачът не се е подчинил. На улица «Ален Мак» младежът катастрофирал и са то хванали. 

Справката е установила, че тийнейджърът не е криминално проявен. Опитал се е да избяга, защото не притежава свидетелство за правоуправление. По случая е започнато бързо производство, а работата на разследващите продължава под прокурорско наблюдение. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина