Младоженци от Пловдив се отказаха от подаръци и зарадваха деца без родители

Автор: Plovdiv Now 5375
Младоженци от Пловдив се отказаха от подаръци и зарадваха деца без родители

Светослава и Георги Трифонови са от тези млади семейства, които виждат възможността чрез сватбения си ден да направят нещо добро за хора в нужда. Все по-често се случва младоженците да организират благотворителност, подканяйки гостите си, вместо да купуват цветя или други дребни подаръци, да даряват същите средства за благородна кауза.

Светослава и Георги от Пловдив са подкрепени в идеята и от своите кумове Христина и Димитър Вълчеви.

"Много деца само мечтаят за безгрижното детство, което другите имат. Заради липса на родители или бедност не успяват да се насладят пълноценно на живота. Решихме да ги зарадваме като помолихме нашите гости дакупят играчки за сватбата вместо цветя, след което да ги раздадем в институции, където ще бъдат повод за щастие." – споделя Светослава Трифонова. И така събрахме над 50 плюшени играчки, образователни игри, книжки и други".

Семейство Трифонови и семейство Вълчеви са потърсили съдействие от администрацията на Район "Северен" и играчките и книжките са дарени на децата от КСУ "Олга Скобелева" на бул. "Марица" № 142 в Пловдив. 

"С този жест младите хора показаха на обществото колко е важно да бъдем добри и да бъдем щастливи, когато даряваме радост на другите – коментира кметът на "Северен "инж. Ралев. Надявам се този светъл пример на семейство Трифонови и семейство Вълчеви да бъде споделен и от други хора."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина