Млади изпълнители на забавната песен ще се борят за награди в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4267
Млади изпълнители на забавната песен ще се борят за награди в Пловдив

Национален конкурс събира млади изпълнители на забавна песен за поредна година в Пловдив. Надпреварата е част Националния  календар за изяви по интереси на Министерство на образованието и науката. Основен организатор и домакин на проявата е Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс - Пловдив със съдействието на общината, РУО на МОН, Национален дворец на децата – София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи”.

Тази година е 16-тото издание на състезанието и то ще се проведе на 5 и 6 април в Международен панаир Пловдив, Конгресен център, зала „ България”.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН, включваща мерки за закрила на деца с изявени дарби.

Заявки за участие са подали над 300 деца и младежи от 15 области. Изпълнителите са разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. Техните изпълнения ще се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти – певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ ”Паисий Хилендарски”, продуценти.

Националният конкурс за млади изпълнители на забавни песни се утвърди през годините като привлекателно място за изява на талантливи деца от цялата страна. В него са участвали и са получили старт в кариерата артисти като Мария Илиева, Антония Маркова, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Ива Ангеличева , Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic, Вениамин Димитров, Ивана Муцкова и др.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина