Млад мъж обра 86-годишна баба в Пловдив, взе й парите за лекарства

Автор: Plovdiv Now 4525
Млад мъж обра 86-годишна баба в Пловдив, взе й парите за лекарства

Окръжна прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на мъж заради грабеж на пари от 86-годишна жена. Той е на 36 години и е извършил престъплението на 26 юни 2020.

На тази дата възрастната жена излязла от дома си и се отправила към близката аптека, откъдето си взела лекарства. Когато излязла, тя преброила парите и установила, че в портмонето си има 40 лева. Обвиняемият минал в този момент покрай нея и посегнал да вземе парите.

Жената му се скарала и той се отдръпнал. След това тръгнала към друга аптека. Там фармацевтката я помолила да изчака на пейката в помещението, защото описвала съдържанието на касата. Жената седнала, като държала портмонето в ръцете си. Въпросният мъж нахлул в аптеката, дръпнал портфейла и избягал навън.

Пострадалата извикала: “Обраха ме“, като тръгнала след него, но се движела много бавно. Аптекарката също я последвала, но и двете не могли да настигнат крадеца.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан многократно за престъпления от общ характер.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина