Докато едни от медиците започват да се борят със заразата, други като д-р Таниел Минков вече са оздравели от COVID-19. Той се разболял през лятото, когато в страната имало най-малко новозаразени с вируса.

"Започна както всички казват като една обикновена настинка, която за съжаление не се повлия с нормално лечение и се наложи да ме хоспитализират в нашето отделение и ме излекуваха, за да сме тук на първа линия", разказа пред GLAS.bg д-р Таниел Минков от УМБАЛ "Каспела".

Близките му за щастие не се заразили. 

"Един пациент с коронавирус се нуждае от грижи почти на всеки час и съм благодарен на колегите. Лекуваха ме с широка гама от лекарства. Иронията е, че в началото на пандемията, когато започнах да работя в отделението се пазихме с колегата параноично, защото вирусът е като радиацията - има го, но не се вижда, по-късно се разболях. Не съм посещавал близките си, когато започнах да работя в отделението. Хората трябва да се пазят, докато не се открие по-адекватно лечение и ваксина", казва още д-р Минков. 

Таниел и колегата му д-р Денис Милков работят в COVID-отделението на университетската болница "Каспела". Двамата 28-годишни медици се грижат от първия ден на пандемията за най-тежко болните.

"Мен ме мотивира необходимостта да покажем загриженост и подкрепа за обществото, когато е момент на неизвестност и се справяме със заболяване, което за първи път откриваме в световен мащаб", казва от своя страна д-р Денис Милков.