Митницата за тировете по Кукленско шосе: Опитваме да пресечем нарушенията, има два паркинга наблизо

Автор: Соня Желязкова 1064
Митницата за тировете по Кукленско шосе: Опитваме да пресечем нарушенията, има два паркинга наблизо

Ръководството на Териториална дирекция „Митница“ Пловдив води активна комуникация с компетентните държавни институции и икономическите оператори, за да пресече практиката по нерегламентирано паркиране в района на Кукленско шосе. Работи се активно по създаване на адекватна организация за опазване на обществения ред и недопускане на нарушаване правилата за движение от страна на водачите. Това посочиха от пресцентъра на агенцията по повод запитване на TrafficNews. Същото отправихме във връзка с честите сигнали за нарушения на шофьори.

Както медията ни съобщи, блокадата от тирове по Кукленко шосе продължава с пълна сила. През делничните дни района около агенция "Митници" се превръща в паркинг за тежкотоварни автомобили и въпреки забраната – крайните платна на булеварда биват окупирани. Това сериозно пречи на видимостта на шофьори, които трябва да се включат в движението, и създава предпоставка за произшествия.

На въпрос има ли осигурени места за временен престой на автомобили уточняват, че в непосредствена близост до сградата на Митническо бюро-Пловдив, където се извършва контрол на стоките и превозните средства, има изградени два паркинга. Те се управляват и стопанисват от частни фирми, като в района има и други изградени места за паркиране на товарни автомобили, допълват от ТД „Митници“.

От агенцията внасят уточнение, че през последните години непрекъснато се повишава обемът на товарите, подлежащи на обработка в Митническо бюро Пловдив. Това води до ръст и на броя на обработените товарни автомобили, респективно трафика около сградата на териториалната дирекция.

Търсят се варианти за трайно решение на проблема с нерегламентираното паркиране на тирове по бул. „Кукленско шосе“, посочват от Митницата, но не уточняват в конкретика какви са методите, които прилагат.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина