Предлагаме ви рецепта за миш-маш с лапад - пролетно леко и здравословно ястие.
Продукти:
2 връзки лапад
1 връзка зелен лук
200 г домати
2 листа целина
1 к.ч. олио
4 яйца
червен пипер
джоджен
черен пипер
магданоз
сол
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. След това към него се прибавя нарязаният на ситно лапад и щом лападът смени цвета си, се добавят обелените и нарязани на дребно домати. Ястието се посолява и към него се добавят разбитите яйца. Бърка се, докато яйцата се сготвят. Миш машът се подправя с черен пипер, ситно нарязан магданоз, ситно накълцани листа целина, джоджен, червен пипер и сол. Сервира се горещ.