Министър Вълчев: Присъственото обучение е най-доброто, няма лесни решения

Автор: Plovdiv Now 3862
Министър Вълчев: Присъственото обучение е най-доброто, няма лесни решения

Отстоявам позицията, че училищата не трябва да се затварят първи. Присъственото обучение е най-доброто, в онлайн формата има дефицити на социализацията, ефективния образователен процес и се натрупва умора.

Няма обаче лесни решения. Трябва да се действа локално според мен, обаче е факт, че ситуацията се усложнява и моите аргументи все повече олекват и става по-малко валидни. От другата страната на моите аргументи стоят човешки животи и това трябва да се има предвид. Това каза на брифинг на Министерство на здравеопазването министъра на образованието Красимир Вълчев. 

Ще направим среща с езиковите центрове, обеща Вълчев, тъй като те по-рано изпратиха гневно писмо към министъра на здравеопазването по повод забраната на присъствена дейност. 

Вълчев посочи, че продължава да смята, че не трябва да се затварят всички училища на национално ниво и че локалният подход е много по-уместен. 

"Средният брой заразени училите съответства на средния брой на другите професионални групи. Вярно е, че има повече хора събрани на едно място, но такива са и големите предприятие и други индустрии и организации", подчерта Вълчев и допълни: "Възниква въпросът кое ни е по-важно?". 

Сегашното решение за затваряне на гимназиалния етап и преминаването му към онлайн форма към момента ще остане единствена мярка, с министърът го определи като "разумно и балансирано". 

"При по-големите ученици обучението е електронна среда е ефективно, за разлика към по-малките, където е изключително неефективно. Оставянето на малките ученици в дома, значи задържане и на родителите в дома", допълни той аргументацията си за това малките ученици да продължат да ходят на училище. 

Източник: trafficnews.bg.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина