Министър Ананиев: Засилваме контрола в нощните клубове

Автор: Plovdiv Now 4103
Министър Ананиев: Засилваме контрола в нощните клубове

Засилен контрол по нощните клубове в страната. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев.  До момента заразен след посещение на дискотека в страната не е констатиран по думите му. Той обаче заяви, че въпреки това през почивните дни ще има засилен контрол от страна на РЗИ по клубовете.

Ананиев коментира решението на Бойко Борисов за отмяна на заповедта му, с която бе удължен срока за отваряне на нощните заведения.

„Винаги се търси баланс между здравното и политическото решение”, каза Ананиев. Като добави, че към момента ситуацията с коронавирусът е стабилна, лечебните заведения имат капацитет да приемат новозаразени.

„В непрекъсната връзка сме с болниците и РЗИ-тата в страната. Следим не само хората в болниците, но и тези под карантина. Засилени са всички мерки в лечебните заведения. Строго следим и карантинираните, за да не пренасят заразата. Най-силно се вижда в Кюстендил. Причината за клъстерите са гастербайтерите, пристигнали у нас  за лятото. Двама братя са се прибрали от чужбина. От 12 до днес носителите са 34 души в град Кюстендил  и 38 за областта. За града това е квартал „Изток”, където са въпросните мъже.  Увеличен е капацитета на екипите в РЗИ-тата на съответните клъстери. Болниците са в състояние да обслужат много голям брой болни. Дано не се случи. Плащаме 1000-та лева на хората на първа линия. Ще предложа финансирането на лечебните заведения да продължи до 30 септември. Причината е, че в момента не могат да набавят приходи заради летния сезон”, каза министърът на Здравеопазването – Кирил Ананиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина