Милиони доброволци на Червения кръст и Червения полумесец празнуват днес

Автор: Plovdiv Now 6194
Милиони доброволци на Червения кръст и Червения полумесец празнуват днес

Червеният кръст и Червеният полумесец празнуват днес.

На 8 май 1953 година се отбелязват 125 години от рождението на Анри Дюнан, човекът създал международното движение на Червения кръст. От тогава датата 8 май е избрана за Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Международна хуманитарна организация има над 200 милиона членове от цял свят, които участват на доброволни начала. Една огромна армия в служба на хуманността, милосърдието и солидарността.

Основната цел на Червения кръст е да защитава живота и здравето на хората, както и да гарантира зачитането на правата на всички човешки същества. Нейна цел е да намалява, облекчава и по възможност – да предотвратява човешкото страдание. Също така се стреми да намали всеки вид дискриминация, основана на националност, раса, сексуална ориентация, пол, полова идентичност, религиозни вярвания, класа, вярност или политически убеждения.

Областната организация на БЧК в Пловдив ще отбележи празника на 10 май, от 10,30 часа. Тържеството ще бъде в сградата на Многофункционалния социален център на ул. "Стойчо Мушанов" 48.

Денят ще започне с пресконференция и връчване на червенокръстки отличия за отдаденост и заслуги към каузата на Български Червен кръст. Ще бъдат представени дейностите на Български Червен кръст, както и фокусът в утвърждаването на добрия пример на Организацията и още по-пълното и популяризиране и достигане до максимален кръг от хора.

Празникът ще завърши с обединяващ танц или флашмоб от младежката пловдивска организация на БЧК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина