Мият и дезинфекцират централни зони в Асеновград, останете си вкъщи!

Автор: Plovdiv Now 4820
Мият и дезинфекцират централни зони в Асеновград, останете си вкъщи!

Заради усложнената епидимиологична обстановка, свързана с коронавируса, ще мият и дезинфекцират централни зони в Асеновград. ще бъдта обхванати улиците „Цар Иван Асен II“, „Христо Ботев“, „6-ти януари“, „Съединение“, „Марица“, „Васил Левски“, „Княз Борис I“, булевард „България“ и централния площад „Академик Николай Хайтов“. Дезинфекцията и миенето ще се извършят утре, от 06:00 часа сутринта.

От Общината призовават гражданите да не паркират автомобилите си на посочените улици, за да не се възпрепятства работата. Призивът към асеновградчани е да си останат вкъщи, освен ако нямат неотложни ангажименти извън дома.

Общинското ръководство е предоставило лични предпазни средства на служителите по чистотата. Те са информирани и да не се събират на големи групи. Ангажимент по дезинфекция и почистване на вендинг машините и автоматите имат фирмите, които ги поддържат. Те са длъжни да спазят всички препоръки от заповедта на министъра на здравеопазването.

Междувременно, бе извършена проверка дали се спазва заповедта на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев днес да не се проведе традиционния за града пазар, който се организира от търговци всеки четвъртък. Не бяха открити нарушители. Проверката извърши лично заместник-кметът доктор Теньо Манолов.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина