Междусъседски войни! Мъж заби глава на комшията си с в Кършияка, счупи му носа и зъба

Автор: Ива Модова 4828
Междусъседски войни! Мъж заби глава на комшията си с в Кършияка, счупи му носа и зъба

Три годишна междусъседска вражда завърши със счупен нос и зъб. Двама мъже се млатеха в Кършияка, след подмятана на грозни епитети по една от съпругите. Войната бе прекратена в съда с присъда и глоба, както и солено обезщетение.

Двете семейства живеели в кооперация в район „Северен”, едни под други. Три години те водели спорове, някои от които дори в съдебна зала. Камъкът на раздора били честите ремонти на едно от семействата, както и желанието им да си построят гараж в двора. Често жителите на района около, а и в кооперацията, са ставали свидетели на кавги, заплашване, псувни и обиди.

Семействата не излизали поотделно, за да не бъдат нападани.

Така в началото на януари едното семейство очаквали гости – внучката им щяла да остане в дома им. Щастлива жената бързала да се прибере, за да остави покупките си, както и багаж от колата. В двора на жилищната сграда бил съседът й, който си ремонтирал колата. Минавайки покрай него, жената чула как той се обръща към нея „Усмихваш се, а?”, последвано от нелицеприятна обида.

Жената се му обърнала внимание и се прибрала. След нея влязъл и мъжът й. Той видял, че съседът казва нещо на половинката му, но не успял да чуе какво. Мъжът попитал жена си за какво става дума, тя му разказала за намеците и подхвърлянето на комшията. Без видимо да се ядоса, свикнал на провокациите, пловдивчанинът отново излязъл. Той отишъл до колата си, за да вземе още багаж.

През това време, притеснена съпругата му излязла на терасата, за да наблюдава дали няма да стане нещо фатално.

Мъжът й взел багажа и без да каже и дума на съседа си го подминал. Последният обаче оставил инструментите върху колата си, засилил се и ударил пловдивчанинът с глава. Пострадалият се свлякъл, а от носа и устата му бликнала кръв.

Живущ в кооперацията чул глъчката и веднага слязъл. Той заварил двамата мъже да се боричкат и веднага ги разтървал. Пред жилищната сграда слязла и съпругата на пребития, която повикала полиция. Биячът се оттеглил в гаража си, където се почистил от кръвта по главата.

На място пристигнала полиция. Всички били отведени за разпит в Трето районно, а след това пострадали посетил болница. Там било констатирано, че има счупена кост на носа и преден зъб. На мъжът му била изготвена експертиза за нараняванията, а с нея същият подал жалба.

Побоят бил отнесен до компетенцията на Районен съд. Пред магистратите застанаха двамата мъже, както и всички свидетели.

Пръв пред магистратите застанал биячът, който обаче представил коренно различна версия. По думите му, докато си ремонтирал колата, съседът му го нападнал без причина. Стиснал го за сушата и се зашеметил. Когато се съвзел бил с кръв по главата. Според него той е жертвата. Заради това си извадил и той съдебномедицинска експертиза, която показала наранявания по главата и леко комоцио.

Оказва се, че според експертите, призовани в съда, раните и сътресението са в следствие от удара с глава по лицето на съседа.

За побоя били категорични и съпругата на пострадалия, както и живущ в района, който е разтървал мъжете.

Пострадалият завел иска за 5000 лева срещу съседа си, като обезщетение за причинените му вреди. Той е посочил, че месеци наред е ходил на лекар и зъболекар.

В крайна сметка съдът не прости на бияча. Той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лева. Мъжът ще трябва да изплати и иска на съседа си от 5000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина