Международният фотосалон в Пловдив награждава победителите и открива изложба

Автор: Plovdiv Now 3950
Международният фотосалон в Пловдив награждава победителите и открива изложба

Международният фотосалон Пловдив 2020 награждава победителите и открива изложба след броени дни.

Въпреки всички трудности и изпитания заради коронавируса участниците са общо 369 автора от 54 държави, с 4441 фотографии във всички 6 раздела. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в рамките на 3 дни - от 10 до 12 юли. 

Председател на журито бе Борислав Милованович от Сърбия, а втория чужденец бе г-жа Клаудия Диетл от Германия. Българските жури членове бяха - Цончо Балканджиев, Ивайло Сакелариев и Димитрина Андреева.

Те избраха за финалната селекция 1085 фотографии на 323 участника от 51 страни от 4 континента, както и определиха всички награди.

Официалното представяне пред публика на тазгодишните най-добри фотографи и техните творби ще се състои на 29.08.2020, от 17:30 часа, на Античния театър в Пловдив, северен вход. Изложбата ще бъде експонирана по оградите на театъра, а мястото където ще се съберат гости и организатори, ще е в дясно между най-западния вход на театъра и АМТИИ.

Кои са победителите, какви награди ще получат - ще разберете на място!

Голямата новина в аванс е, че най-добре представилият се автор в салона е пловдивчанин! Друго престижно постижение свързано с града ни е Дипломата на Община Пловдив, която тази година бе спечелена от друг популярен пловдивски фототворец.

Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и представиха напълно достойно страната. От всички наградени български участници, 14 са от Пловдив с общо 20 награди. Единственият Български фото клуб, Фотографска Задруга Пловдив (ФЗП) също се представи много добре – трима от авторите, членове на клуба, спечелиха 3 награди.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина