Местният парламент в Пловдив се събра за последно преди лятната ваканция

Автор: Благовест Андонов 4389
Местният парламент в Пловдив се събра за последно преди лятната ваканция

Местният парламент в Пловдив се събира за последно преди да излезе в лятна ваканция. Днес общинските съветници ще гласуват редица важни решения предложени от екипа на кмета Здравко Димитров.

Общинарите трябва да гласуват новия ПУП на зоната около Централна гара. Той е нужен за пробива под гарата, който трябва да започне тази година. След като регулацията влезе в сила, от „Трейс” могат да входират и проекта за цялата инфраструктура по пробива.  Отделно община Пловдив трябва да започне и отчжудителни процедури след това за въпросните терени.

Община Пловдив ще даде и на Локомотив Пловдив терена от 49 дка в район „Тракия” с безвъзмездно право на строеж за следващите 30 години. Така носителите на Купата и Суперкупата на България няма да плащат нищо за терена, на който ще изградят своята тренировъчна база и школа.

По предложение на зам.-кмета Анести Тимчев ОУ ‘Екзарх Антим 1” също ще влезе в списъка с училища, които ще търсят средства за нова спортна инфраструктура от правителството. Проектът за спортна база за 1,5 млн. лева.

Общинските съветници ще гласуват и новата заплата на омбудсмана Борислав Стаматов. Неговата бе вдигната двойно на последната сесия, а сега тя ще бъде намалена с 20%. Въпреки това увеличението е почти с 50% от досегашната му заплата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина