Месец юли започва с горещо време и високи температури!

Автор: Plovdiv Now 7102
Месец юли започва с горещо време и високи температури!

През нощта ще бъде ясно, утре слънчево, около и след обяд – горещо. Температурите ще се повишават и максималните ще бъдат между 31° и 36°.

И над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен североизточен вятър. Температурите ще се повишат, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 30-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На 01.07.2019 слънцето ще изгрее в 05:52 часа и ще залезе в 21:08 часа. Продължителност на деня 15:16 часа.

Очакванията са юли месец да бъде с температури над установените норми, като отклонението според повечето световни метеоцентрали в найшия регион ще бъде между 1,5 и 2,5 градуса над нормите, което означава, че повечето дни на юли ще бъдат с температури характерни за летата през последните 15 – 20 години.
 
Във валежно отношение повечето сценарии клонят към нормални месечни количества, с по-голяма вероятност за слабо наднормени валежи в централните части на страната.

В началото на следващата седмица и респективно на месеца, ще бъде слънчево. Температурите ще се повишават и във вторник максималните ще бъдат от 33 до 38, 39 градуса – това са остатъците от горещата вълна, която днес и утре ще повиши температурите във Франция, Испания и страните около Алпите до 40, 43 градуса.
 
В нашата страна ще я усетим с малко по-ниски температури, но въпреки това ще си бъде горещо, особено в часовете от 12 до 18, когато е препоръчително да се стои на сянка. Също така е необходимо да се приемат повече течности.

В сряда 3 юли над Тракия и по долината на Струма ще остане горещо с температури до 38, 39 градуса, в останалата част на страната ще захладнее с 2-3 градуса. Ще има повече облаци и на места в Североизточна България и около планините за кратко ще превали и прегърми.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина