Менда Стоянова отваря първата бъчва на утрешното Дефиле

Автор: Деница Лещева 6849
Менда Стоянова отваря първата бъчва на утрешното Дефиле

Туроператори и журналисти от цял свят ще посетят откриването на утрешното Дефиле на младото вино. Те са участници в Международната среща по туризъм, която стартира днес в Парк и спа хотел Марково. Първата бъчва ще бъде отворена лично от председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, обяви днес Любозар Фратев. 

Фратев представи събитието на участниците в международния форум, които са общо 107. 45 от фирмите участници са международни, като за пръв път присъстват изходящи туроператори от Франция. Освен традиционните участници от Великобритания, Германия, Мароко, Румъния и Словакия, тази година гости на Пловдив са представители на компании от Холандия, Швеция и Белгия. 

Още в началото на срещата участниците се запознаха с акцентите в програмата на "Пловдив 2019" за догодина. Тази година форумът ще премине под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”. Основни събития, като фестивалите Opera Open, Hills of Rock, Brexit Blue, Medea, One Dance Week и други водещи акценти в програмата бяха представени от Радост Иванова. Директорът "Маркетинг и реклама" обеща на гостите, че Античният театър ще бъде наситен със събития през почти цялата година, както и много други локации в града. 

Срещата продължава с платформа за B2B срещи, по време на която участниците могат да обменят контакти. Програмата включва организирани турове и посещения на събития през следващите два дни. На фокус тази година е римското мозаечно наследство на Филипопол. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина