Мъжът, пратил кондуктор от Пловдив в кома, прехвърля вината върху него

Автор: Ива Модова 4814
Мъжът, пратил кондуктор от Пловдив в кома, прехвърля вината върху него

Със скандали, обвинения за липса на етика и молба за закриване на процеса започна заседанието срещу Росен Железаров, обвинен в причиняването на средна телесна повреда на кондуктор.  

Припомняме, че между пътника и служителя възникнал скандал зарди високата температура в превозното средство . Непосредствено преди на напусне превозното средство, 50-годишният мъж започнал отново да провокира кондуктора, да го обижда, двамата се сдърпали и подсъдимият вече слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удари с ръце в областта на главата кондуктора.

Бутайки го, кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. При падането си ударил силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница за оказване на спешна медицинска помощ, а 50-годишният пловдивчанин отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният служител бе настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние. 

Адвокат Недева, която е  защитник на подсъдимия, нападна словесно присъстващите в залата репортери, като заяви, че същите не са обективни и неправомерно опетняват името на клиента й. Тя поиска заседанието да се проведе при закрити врати и всички журналисти да напуснат. Същата дори заплаши с процес медиите, ако тя или подзащитният й биват снимани в сградата на съда.

Молбата й обаче остана без уважение, тъй като според съда не са налице предпоставките за закриване на заседанието.

Пред магистратите застана Росен Железаров, както и пострадалия кондуктор. Служителят от пловдивският градски транспорт е предявил частен иск за причинените му физически и психически травми в размер на 20 хиляди лева.

Що се отнася до обвиняемият Железаров, той не се признава за виновен, а напротив – в основата на инцидента обвинява единствено кондуктора.

От началото на делото са били разпитани всичките шестима свидетели на произшествието. Всеки един е представил фактическата обстановка от 20 май 2018 година. Днес бе представена и приета съдебномедицинската експертиза. Такава е била изготвена спрямо пострадалия, както и на съпругата на Железаров. Същата е твърдяла, че кондукторът и шофьорът са я малтретирали както вербално, така и физически. Разказала е, че служителите са я удряли по глезените.

Тези твърдения обаче, Капка Железарова е изложила едва в съдебния процес, а не в досъдебното производство. Това наложи искане от страна на частното обвинение, в лицето на адвокат Матеев, за повторен разпит на двама свидетели – пътници в автобуса, за да се изясни дали такова нападение е имало. Съдът обаче не уважи искането, а причината – очевидците вече подробно са изложили  факти и обстоятелства по случая.

По време на заседанието бе предвидено прочитането и приемането на още една експертиза – съдебно психиатрична. Вещото лице обаче не бе в залата, а самият документ все още не е готов изцяло.

Поради тази причина заседанието бе отложено за септември.

След края на делото адвокат Недева и клиентът й отново отказаха да бъдат снимани. Те дори останаха в съдена зала до напускането на медиите. 

Репортер успя да разговаря с пострадалия кондуктор – Иван. Той разказа, че повече от 6 месеца е бил на легло. 68-годишният мъж категорично отрече да е посягал или обиждал Железаров и съпругата му.

„Всичко започна заради климатика. Да, той работеше, но не може да стане хладилник. Господинът започна да ругае и обижда пръв. Аз дори не успях да се защитя, защото в едната ми ръка държах билетите, а в другата парите. Не помня нищо, но след комата ми разказаха, че шофьорът на рейса е помагал, а не е нападал Железаров”, сподели Иван.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина