Мъж и жена - фалшификатори на печати, се изправят пред съда в Пловдив днес

Автор: Plovdiv Now 3866
Мъж и жена - фалшификатори на печати, се изправят пред съда в Пловдив днес

Пред съда в Пловдие днес ще застанат мъж и жена - фалшификатори на печати за документи. Делото им продължава в  Районния съд.

Те са обвинение затова, че от юли 2015 г. до края на август, същата година, двамата са държали и укривали заготовки за печати с изписан текст “Варненски свободен университет Варна Черноризец Храбър”, "Министерство на образованието и науката”, “Перфект такси Пловдив”, “Автотранс 2000 ученици Пловдив”, както и компютърна техника, файлове с графични изображения на различни документи и други, които са послужили за съставяне и за преправяне на български и чуждестранни документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, документи, удостоверяващи лични или регистрационни данни, документ за правоспособност и нотариални удостоверявания.

Деянието е извършено с цел имотна облага. 

Срещу подсъдимите е повдигнато и обвинение, че в същия период при условията на продължавано престъпление са съставили фалшиви дипломи за средно образование, свидетелства за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др. 
 
По делото бяха призовани 36 свидетели. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина