Масови рокади в пловдивската полиция

Автор: Парашкева Иванова 37535
Масови рокади в пловдивската полиция

Масови рокади в Областната дирекция на полицията предприе ръководството в разгара на лятото. След като преди броени дни бе обявено, че комисар Георги Ташев поема ръководството на пловдивския отдел “Криминална полиция”, вече са ясни и началниците на секторите. Досегашният зам. началник на 4- то районно, потомственият полицай Мирослав Димитров оглавява сектора за Противодействие на престъпленията против личността / или "Убийствата", както е по- популярното му название/ .

Мирослав Димитров с досегашния си началник Сивлин Бабаджанов

На негово място е назначен Захари Клинков, който бе началник на отдел в Криминална полиция.

Мирослав Петков е другият началник на сектор, който се занимава с престъпления като проституция, палежи, противозаконно отнемане на автомобили и пр. Гергана Симеонова е служителят, който оглавява сектор "Грабежи", а на Динко Делиманов са поверени най- масовите престъпления - кражбите.

Петър Цънцаров ще отговаря за сектор "Издирване и бежанци". Досегашният началник група Невен Радев е изпратен като разузнавач в сектора на Мирослав Димитров. 

Промени има и в отдел "Икономическа полиция". Досегашният началник на група "Данъчни престъпления" Николай Димитров е преместен в сектор "Издирване". Досегашният началник на РПУ - Раковски Георги Буюклиев се връща в Пловдив като началник сектора. 

Колегата му Антон Спасов пък е прехвърлен в районното в Стамболийски. Полицаи коментират, че последната рокада е свързана с разбитата фабрика за контрабандни цигари в село Труд. Операцията по разкриването й бе проведена от софийски полицаи под надзора на Специализираната прокуратура. 

Районното управление на полицията в Хисар е без постоянен началник, след като досегашният - Камен Радев бе преместен на друга длъжност. 

В Областната дирекция усилено се коментира, че рокадите все още не са приключили и се очакват още преназначения и на по-високи нива. В МВР обаче всяка заповед е предпоследна, затова все още е рано за прогнози. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина