Масова полицейска акция по пътищата в Пловдивско, вадят всички камери

Автор: Plovdiv Now 59674
Масова полицейска акция по пътищата в Пловдивско, вадят всички камери

Масова полицейска акция по пътищата започва от днес. В цялата страна ще се проведе мащабна операция, която ще е насочена предимно към най-основните нарушения, а именно превишаване на скоростта. Ще бъдат извадени всички камери в Пловдивско, които са близо 200 на брой. Техническите средства ще се позиционират както в града, така и по междуградските пътища. Ще се следи за превишена скорост и по третокласните отсечки.

„Контролът ще се осъществява денонощно. По последни данни, броят на ПТП-тата са намалели. Причината е, че потока от коли е намалял заради наложените ограничения за предвижване”, каза инспектор Чавдар Кочев от „Пътна полиция” към ГД МВР.

От 8 до 11 май у нас също се проведе мащабна операция за контрол на пътя. 21 хиляди автомобили са били проверени, като над 10 хиляди са били санкционираните водачи. 7500 от тях са наказани с фишове.

„Установили сме 115 водача с алкохол, 22 пък са били дрогирани. Над 1000 бяха нарушения свързани с липса на обезопасителен колан. Най-голям брой нарушения бяха тези за превишена скорост – над 8000”, каза още инспектор Кочев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина