Маските паднаха, но в хипермаркет в Пловдив не пускат клиенти заради политика на фирмата

Автор: Plovdiv Now 15968
Маските паднаха, но в хипермаркет в Пловдив не пускат клиенти заради политика на фирмата

Задължителните маски паднаха, но явно не навсякъде. Това констатира читател на TrafficNews, който днес е бил върнат от хипермаркет в Пловдив, тъй като нямал предпазно средство на лицето си.

Още в петък здравният министър Кирил Ананиев пусна заповед, с която от днес  носенето на маска или друго предпазно средство, остава задължително само в обществения транспорт, в аптеки и лечебни заведения. Това означаваше, че на всички останали закрити обществено места – магазини, заведения, обществени институции и т.н., носенето на маска не е задължително, а препоръчително.

Оказва се обаче, че все още съществуват търговски обекти, където не може да се влиза без маска. Пловдивчанка е била върната на вратата на магазин Метро в Тракия, тъй като не е имала предпазни средства.

„Водех дебати с персонала, които ми обясняваха, че тази сутрин министърът е спуснал нова заповед. Грамотна жена съм и проверих, че това не кореспондира с истината. Казах им, че такава заповед няма, но все пак не ме пуснаха”, каза пред наш репортер пловдивчанката.

Репортер провери каква е причината за върнатите хора от въпросния магазин. От персонала на обекта заявиха, че действително има заповед, но от висшето ръководство на веригата.  Взето е решение към момента да се посещават магазините единствено с предпазни средства.

Противоречи ли това на министерската заповед? Оказва се, че това е вътрешна политика на фирмата и тя има право да наложи такова правило. От Регионалната здравна инспекция заявиха, че носенето на маски е препоръчително, а в аптеки, градски транспорт и лечебни заведения е задължително. Що се отнася до търговските обекти, те сами могат да решат дали да допускат клиентите си със или без маски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина