Маските в класните стаи - ще бъдат ли задължителни?

Автор: Plovdiv Now 6806
Маските в класните стаи - ще бъдат ли задължителни?

Маските в класните стаи няма да са задължителни, но в коридори и общи помещения ще се изизскват, това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 

"В общите помещения, където се смесват деца от различни паралелки в съответствие с тази стратегия, която избрахме за невзаимодействие между паралелките, ще бъде задължително носенето на маски", каза министърът на образованието и науката по БНТ.

Обсъжда се възможността изследвания за детска градина да се изискват само от децата, които постъпват за първи път. Всички ученици ще трябва да представят резултат от профилактичен преглед и здравен картон в училището. Вероятно срокът за това ще бъде удължен.

"Няма нужда да става в рамките на седмица. Спокойно можем да удъжлим този период до месец. А ако всички те за една седмица трябва да минат и през личните си лекари и след това да представят тези документи на лекар или сестра в училище, това ще създаде струпване", каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В училищата и детските градини трябва да има строг сутрешен филтър, каза Кунчев. А директорите разчитат на отговорността на родителите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина