Мащабна схема за търговия с фалшификати и пране на пари в Пловдив, 10 души са задържани

Автор: Ива Модова 11240
Мащабна схема за търговия с фалшификати и пране на пари в Пловдив, 10 души са задържани

Окръжна прокуратура - Пловдив и ОД на МВР разкриха мащабна схема за търговия с фалшификати на известни марки маратонки и пране на пари, предаде trafficnews.bg. Задържани са 10 човека, включително и един от организаторите на престъпната група, която е изпрала над 700 000 лева. Парите от незаконната дейност са вложени в изграждането на ритуален дом в квартал "Изгрев". "Организаторите са имали много висок стандарт за хора без официални доходи", заяви окръжният прокурор Румен Попов.  

При започната реализация вчера са направени обиски на 10 адреса, като интересното е, че междувременно е пристигнала нова пратка маратонки. "Установи се че зад подвижна стена е изграден тайник и вътре има маратонки за 600 хиляди лева" съобщи Попов.

Приоритет на прокуратурата и полицията е не само разкриването на престъплението , но и движението на парите. Зад схемвта стоят двама братя, единият е извън страната , а другият е задържан, обобщи окръжният прокурор. 

Наблюдението е започнало през август миналата година, съобщи директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. Иззети са маратонки  фалшификати на  "Адидас" и "Найк", задържани са 10 човека. Имаме достатъчно доказателства за участието им в схемата. Дневният оборот е стигал и до 20 000 лева. Схемата е действала от 3 години, уточни той.  

Още преди 4 години част от тази фамилия са се занимавали със същата дейност. Тогава участниците  са осъдени за търговия с фалшифицирани марки, но не са разследвани за пране на пари. 

Престъпниците са работили по следната схема. Имало е лице, което е отговоряло за склада. След получаване на поръчка , подставени лица изпращат пратката по спедиторска фирма. Парите се привеждат по сметка, а от там средствата се теглят от физически лица. Групата има 4 сайта , през които продава маратонките. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина