“Мързеливи“ кисели краставички - да помислим за зимата
“Мързеливи“ кисели краставички - да помислим за зимата

Предлагаме ви лесна рецепта за "мързеливи" кисели краставички без стерилизация, които да си приготвите за късната есен и зимата.
Продукти:
корнишони - 3 кг
вода - 4 литра
едра сол - 4 к.ч.
ябълков оцет - 4 с.л.
синапено семе - 2 к.л.
Приготвяне:
Корнишоните измиваме добре, почистваме от дръжките и подреждаме в трилитрови буркани.
За това количество излизат 2 трилитрови буркана.
В тенджера поставяме водата и оставяме да заври.
След като заври, сипваме солта и оставяме така да поври до стопяването й.
Оставяме да се охлади, а през това време във всеки буркан сипваме по 2 с.л. оцет и доливаме от изстиналата солена вода която предварително прецеждаме.
Поръсваме киселите краставички със синапено семе и затваряме с найлонови капачки.
recepti.ezine.bg - Стоянка Русенова