“Мързеливи“ кисели краставички - да помислим за зимата

Автор: Plovdiv Now 5871
“Мързеливи“ кисели краставички - да помислим за зимата

Предлагаме ви лесна рецепта за "мързеливи" кисели краставички без стерилизация, които да си приготвите за късната есен и зимата.

Продукти:

корнишони - 3 кг

вода - 4 литра

едра сол - 4 к.ч.

ябълков оцет - 4 с.л.

синапено семе - 2 к.л.

Приготвяне:

Корнишоните измиваме добре, почистваме от дръжките и подреждаме в трилитрови буркани.

За това количество излизат 2 трилитрови буркана.

В тенджера поставяме водата и оставяме да заври.

След като заври, сипваме солта и оставяме така да поври до стопяването й.

Оставяме да се охлади, а през това време във всеки буркан сипваме по 2 с.л. оцет и доливаме от изстиналата солена вода която предварително прецеждаме.

Поръсваме киселите краставички със синапено семе и затваряме с найлонови капачки.

recepti.ezine.bg - Стоянка Русенова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина