Марица записа нова победа над Славия преди мача с Уралочка

Автор: Plovdiv Now 4153
Марица записа нова победа над Славия преди мача с Уралочка

Марица (Пловдив) записа 15-та си поредна чиста победа от началото на сезона в Националната волейболна лига. Шампионките се справиха със Славия (София) с 3:0 (25:7, 25:11, 25:21) във втория си мач от втория допълнителен турнир в НВЛ, който се провежда в зала Багира в Казанлък. С актив от 45 точки и 45:0 гейма, пловдивчанки са убедителни лидери във временното класиране. Славия остава на предпоследната – седма позиция с три победи от 15 изиграни срещи. Двата отбора се срещнаха и в събота в среща от 10-ия кръг от първенството и Марица отново победи с 3:0 в домакинството си в зала Колодрума, съобщават от volleymaritza.bg.

Маричанки започнаха мача с аванс от четири точки – 7:3, шампионките увеличиха аванса си при 15:4 и затвориха гейма с 25:7 след блокада на Дима Ушева. И във втората част Марица поведе в началото със 7:3, стигна се до 16:7, а геймът приключи след 25:11. Третият гейм Жълто-сините стартираха със 7:4, стигна се до 16:12. След успешна блокада на Александра Миланова мачът приключи с 25:21.

Емилия Димитрова стана най-резултатна за шампионките с 12 точки. Александра Миланова и Христина Вучкова завършиха с еднакъв актив с по 11 точки. Най-резултатна за Славия стана Никол Данкинова с 8 точки.

Така Марица спечели втория допълнителен турнир в НВЛ и продължава да няма загубен гейм в първенството. Следващият мач на шампионките е решителният сблъсък за класиране на четвъртфиналите в Шампионска лига срещу руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург). Важният сблъсък е на 18 февруари (вторник), от 18:30 б.в. в зала Колодрума. Следващият мач на Жълто-сините в НВЛ е след седмица – следващият петък срещу Левски (София) като гост.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина