Марица разгроми Перун и отива на полуфинал за Купата

Автор: Plovdiv Now 5609
Марица разгроми Перун и отива на полуфинал за Купата

Марица (Пловдив) започна защитата си на Купа България с категоричен успех в четвъртфиналния си мач срещу Перун (Варна). Водени от треньора Владимир Орлов, петкратните носителки на трофея се класираха за полуфиналите след победа с 3:0 (25:8, 25:6, 25:7), изкована след едва 51 минути игра тази вечер в зала Колодрума.

Огромната разлика в класите на двата отбора бе очевидна от началото до края на срещата и в нито един момент не се получи каквато и да било интрига относно изхода на отделните геймове. В първата част Силвия Андреева и Александра Миланова бяха стопроцентови в нападение, като последната с мощна атака отбеляза за крайното 25:8. Във втория гейм гостенките записаха едва шест точки, като пет от тях дойдоха от непредизвикани грешки на Жълто-сините. След 7:5 в третата част, Марица направи серия от 14 поредни точки, включваща и два аса на Андреева. Със седмата си точка в този гейм, Миланова донесе мачбол, а секунди по-късно бе оформено и победното 25:7 след грешка в нападение от страна на Перун.

Топреализатор на мача стана Александра Миланова с 15 точки за победителките, следвана от съотборничката си Добрина Христоскова с 14, от които три аса и две блокади. За полуфиналите вече се класираха и отборите на Славия (София) и Левски (София), които по-рано днес победиха съответно ЦСКА (София) и Раковски (Димитровград) в своите четвъртфинални срещи. Четвъртият мач за място сред полуфиналистите, между Казанлък Волей (Казанлък) и Берое (Стара Загора), все още се играе. Пълният жребий за двубоите по пътя към големия финал ще се тегли на 16 март.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина