Малчугани творят “Детски мечти за Пловдив“

Автор: Plovdiv Now 8149
Малчугани творят “Детски мечти за Пловдив“

Община Пловдив, район "Централен" обявява конкурс за рисунки на тема "Детски мечти за Пловдив". Краен срок за подаване на творбите е 08 май 2019 г. включително.

Конкурсът ще даде възможност на малките художници да проявят творческите си способности. Още по-важно е чрез рисунките да покажат на възрастните за какво мечтаят децата на Пловдив. Поканени да участват са малчуганите от всички детски градини и подготвителни групи на училищата в район „Централен“, като допустимата възраст е 5-6 години.

Участието в конкурса е индивидуално, не се приемат колективни творби. Всяко дете може да участва само с 1 авторска рисунка, озаглавена - придружена с текст: «Мечтая за.... » на гърба на рисунката, като текстът е по желание. Рисунките трябва да бъдат на картон с размери 35 х 50 см, без паспарту. Допускат се всички видове живописни, графични и приложни техники и материали. На гърба на рисунката да има следната информация за участника - трите имена, възраст, група, детска градина.

В първия етап на конкурса всички деца от подготвителните групи в детските градини и училища на район «Централен» представят своя рисунка по темата, в определен от педагозите и преподавателите срок. Всяка детската градина или училище организира изложба и селектира най-добрата творба от всяка подготвителна група за участие във втори етап на конкурса

Във втория етап на конкурса всяка детска градина или училище представя в район «Централен» избраните рисунки – по една творба от група.

Съобразено с изложбената площ в галерията, където отличените рисунки ще бъдат представени, район «Централен» може да приеме ограничен брой творби.

Изпратените творби не се връщат. Родителите на децата, участници в конкурса, се съгласяват да предоставят право за ползване на изпратените творби от администрацията на район „Централен“ за публикуване, излагане в изложба, публично излъчване и качване на рисунките изцяло или частично в интернет пространството: на сайта на район «Централен» и други медийни канали, без комерсиална цел.

Отличените от всяко учебно заведение творби ще получат почетна грамота, както и ще вземат участие в изложба при откриването на новата художествена галерия на ул. „Райко Даскалов“ в Пловдив. Събитието ще се състои през май 2019 г., за което ще изпратим допълнителна информация.

 За повече информация:   032 / 633 484, 0885 200 329, [email protected]

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина