Македонският майстор на живописта Тасим Кадрия идва с изложба в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7359
Македонският майстор на живописта Тасим Кадрия идва с изложба в Пловдив

Македонският майстор на живописта Тасим Кадрия ще открие изложба в галерия SPS на 11 октомври от 18 ч.  Импресионистичните пейзажи на художника следват годишните времена – снегът постепенно се стопява, за да отстъпи място на пролетта, после в картините му избухва с цялата си пищност лятото, след това то пък отстъпва място на не по-малко пищната откъм цветове есен и така неусетно за самите нас авторът ни потапя в кръговрата на природата. В кръговрата на живота, пише PlovdivTime.

Летни пейзажи, лодки, поклащащи се кротко върху морските вълни, слънчева пътека под арките от листа, кокетни мостчета, които се отразяват във водата – всичко това ще открием в колекцията в галерия SPS. Платната на Тасим Кадрия се отличават с лекота и финес, с изящен и поетичен рисунък, с палитра, почерпена от най-впечатляващите цветове на природата.

Тасим Кадрия е македонски художник, но има повече изложби тук, в България, отколкото в Република Северна Македония.Авторът има зад гърба си експозиции в София, Варна, Бургас, Смолян, Пловдив и други градове на страната. 

Изложбата-живопис на Тасим Кадрия ще може да бъде разгледана до края на ноември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина