Майката, убита от 14-годишния си син, системно го обиждала и унижавала

Автор: Ива Модова 1634
Майката, убита от 14-годишния си син, системно го обиждала и унижавала

14-годишният Любомир, който е обвинен в убийството на майка си, излиза от ареста. Според съда са налице достатъчно доказателства за авторството на престъплението. Любомир е причинил смъртта на майка си, но все още не е ясно дали е правилна квалификацията на престъплението, предаде trafficnews.bg.

Събраните доказателства сочат, че момчето е било обект на насилие от майка си. Системно го е обиждала и унижавала. Тя го е душила и биела. Детето не е издържало и е отвърнало. То не е целяло смъртта на майка си. Според съда е налице умисъл за нанасяне на телесна повреда, но не и за убийство. Липсва опасност обаче, да се укрие или да извърши друго престъпление. Момчето не е осъждано и няма противообществени прояви. Касае се за ученик в 8 клас, редовно посещаваш класната стая.

И бащата и детето са съдействали. Любомир е признал всичко, както и хронологията на отношенията между него и майка му. Момчето бе доведено от ареста. Спрямо него е повдигнато най-тежкото обвинение, а именно за убийство по особенно жесток начин. В съдебна зала бе баща му, защитникът му и представител на детска педагогическа стая.

Над 1 бутилка уиски и антидепресанти всеки ден е консумирала Бистра. Редовно е наричала детето "боклук" и че не е неин син. Обиждала е и майка си, която е отгледала Любомир. Съдът наложи на тийнейджъра мярка за неотклонение " надзор от родителя".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина